Jelölés a Buma-díj filmzenéjére

Látja az egész filmet? Nézz ide. Azonnal kap egy linket ehhez a lenyűgöző dokumentumfilmhez

Váratlanul a lijst a Buma-díjra jelöltek közül. Nos, nem teljesen váratlan. Válaszoltam a Buma-kultúra körlevelére, amelyben felhívtam a jelölteket, hogy versenyezzenek a rangos Buma-díjért holland mércével mérve. Anélkül, hogy komolyan fontolgattam volna, hogy versenyezni fogok a díjért. De igen, ha büszke vagy arra, hogy egy dokumentumfilmen dolgoztál, amelyet az USA-ban Emmy-díjjal tüntettek ki, akkor ki akarsz tölteni egy ilyen űrlapot. Akkor legalább tudni fognak róla, mivel Hollandiában a nemzeti sajtóban nem figyeltek rá. Azonban a regionális műsorszolgáltatónál és a helyi újságoknál

De laatste 3 jaar is er bij Buma-Award een aparte categorie voor filmmuziek. Collega's kiezen de winnaar. In dit geval door de beroepsgroep van filmcomponisten BMCC. Een eerste blik op hun Buma-Award website leert al snel dat daar klinkende namen op staan die hebben gewonnen en nu genomineerd zijn. Vaak ook terugkerende namen. Ik ben wat dat betreft een outsider. 

A filmekkel való kapcsolatom (néhány játékfilm és egy televíziós sorozat mellett) főleg a Vissza Normandia (www.backtonormandy.org). Mijn bijdrage aan de documentaire Omaha Beach Honor and Sacrifice zou nooit hebben plaatsgevonden als ik al niet jarenlang muziek schreef over mijn passie en de geschiedenis van WWII. Te beginnen in Normandië, 6 Juni 1944, toen de bevrijding van West Europa begon. 

Toen ik lucht kreeg van het ophanden zijnde bezoek van de veteranen van de 29th Infantry Division aan Normandië bij de vieringen van 70 D-day, heb ik er alles aan gedaan om deze docu van muziek te mogen voorzien. Na de nodige afwijzingen (Nederlanders in de USA filmwereld, no way) stuurde ik mijn pitch muziek op. Binnen een paar uur kwam het groene licht. Zie het filmpje hieronder: American Cemetery and Memorial in Normandy France. waar ik de pitch-muziek onder gemonteerd heb.

De muziek moest ook in extreem korte tijd gerealiseerd worden. In een paar weken, omdat de viewing voor de Public Broadcasting Service (PBS) onverwacht vervroegd was. De vraag uit de USA of ik dat kon: "tuurlijk!" was mijn antwoord. Het thema had ik al en ik was al wat aan het experimenteren met muziek voor scenes die ik natuurlijk al verwachtte sinds mijn vele bezoeken en gesprekken in Normandië met veteranen. Ik was dus goed voorbereid.

De docu draait nu bij de omroepstations van de PBS. Ik heb geen idee hoe vaak en waar. Het is wel een uniek document omdat de inhoud uniek is. Het verhaal van een van de meest besproken en intens gefilmde battles zoals de bekende film Saving Private Ryan. Een dergelijke situatie om iets dergelijks op beeld te zetten zal er nooit meer komen nu de veteranen zo langzamerhand uitsterven. De momenten dat je oog in oog staat met de mensen die verantwoordelijke zijn voor de vrijheid van het Westen. Dat komt nooit meer terug.

Inspirációm egyenesen a forrásból származott. Példa nélküli megtiszteltetés. Tehát már megkaptam a jutalmamat. A kollégák által tett jelölésem hatalmas lendületet jelent.

Ik maak nog wel eens de grap dat John Williams de muziek heeft geschreven voor de acteurs die Omaha Beach op renden. Ik schreef de muziek voor de echte soldaten die op 6 Juni 1944 daarbij waren.

Hozzászólások (0)

Még senki sem írt megjegyzést

Hagyja meg észrevételeit

  1. Megjegyzés küldése vendégként.
Mellékletek (0 / 3)
Ossza meg tartózkodási helyét